Pályázatok

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02637

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy cégünk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül támogatásban részesül.

 

Kedvezményezett neve: 

HUNGÁRIA PEHELY FELDOLGOZÓ IPARI Kft.

A projekt címe:

Technológiai fejlesztés, épület átalakítás és csarnoképítés a Hungária Pehely Kft.-nél”

A projekt azonosítószáma:

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02637

A szerződött támogatás összege:

240 532 032 Ft

A fejlesztés tárgya, célja:

A fejlesztés tárgya ingatlan beruházás, technológiafejlesztés, szervezetfejlesztés szolgáltatások igénybevételével, tudásbővítés képzéssel és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák beszerzése.

A fejlesztés célja korszerű infrastrukturális feltételek megteremtése és olyan modern technológiák beszerzése, amelyeknek köszönhetően javul a vállalat erőforrás-hatékonysága, az előállított termékek minősége, és lehetővé válik egy magasabb termelékenységi szint elérése.  A projekt célja még a vállalkozói szemlélet és készségek, valamint a szervezeti kultúra fejlesztése szakértői szolgáltatások és képzés igénybevételével. A fejlesztések megvalósítása során a környezeti fenntarthatóság elvét szem előtt tartva cél az üzleti folyamatok energiahatékonyságának javítása megújuló energiaforrások alkalmazásával.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretében az alábbi tevékenységeket fogjuk megvalósítani:

 1. Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése
  • Mobil rakodó rámpa
  • Ollós asztali emelő
  • RX 50 10 Elektromos targonca
  • TOYOTA TONERO 02-8FGF15 típusú gázüzemű targonca
  • Raktározás állványrendszerek
  • 2 db CAB XD4T kétoldalas címkenyomtató
  • S420 ipari fóliahegesztőgép
  • Villás raklapemelő BF-L-1000-01
  • Raktárszekrény
  • Tollfeldolgozó gépsor (keverő-hűtő + ipar 4.0 mérőrendszer)
  • 15 db Jack A6F tűtolásos gyorsvarró
  • 15 db Jack JK-58450J 2 tűs gyorsvarró
 1. Ingatlan beruházás megvalósítása:
  • Üzemcsarnok átalakítás és építés
 2. Képzés elvégzése
  • Vezetői képzés
 3. Tanácsadás igénybevétele
  • Stratégiai és üzleti tervezés
  • Szervezeti struktúra és tevékenység optimalizálás
 4. Megújuló energiaforrást alkalmazó technológiák beszerzése:
  • Szolár panel

 

A projekt tervezett befejezésének dátuma:

2023.08.31.

 

GINOP-1.2.8-20-2020-00683

Európai Unió által támogatott fejlesztés a tollfeldolgozó iparban

A Békés megyei Mezőkovácsházán működő Hungária Pehely Kft. 2020. szeptemberben 37,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP-1.2.8-20 kódszámú pályázati konstrukcióban. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a Magyar Állam segítségével megvalósuló beruházás során komoly technológiai fejlesztések történnek a cégnél 2020-2022-ben.

A projekt legfontosabb adatai:

 

Kedvezményezett neve:                        Hungária Pehely Kft.

Pályázati felhívás neve:                        A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Pályázati felhívás kódszáma:                GINOP-1.2.8-20

Projekt címe:                                        A HUNGÁRIA PEHELY Kft. kapacitásbővítő fejlesztése

Projekt azonosító száma:                      GINOP-1.2.8-20-2020-00683

Megítélt támogatás:                              37 521 493 Ft

Támogatás mértéke:                             70%

Projekt kezdési dátuma:                        2020.09.14.

Projekt tervezett befejezési dátuma:      2022.03.31.

Projekt tartalmának bemutatása:          

A fejlesztés fő célja versenyképességünk növelése azáltal, hogy magasabb hozzáadott értékű terméket állítunk elő. Ennek érdekében eszközeink egy részét lecseréljük és korszerű, modern gépeket és berendezéseket szerzünk be A fejlesztés során beszerzésre kerülnek a paplan- és párnahuzatok varrásához szabászati véglevágó, gomblyukazó, automata kéttűs, tűtolásos, illetve gyorsvarró ipari varrógépek,  az alapanyagok illetve a késztermékek raktározásához, áruszállításra előkészítéséhez, csomagolásához használt békamérleg, villás raklapemelő, akkumulátoros pántológép, oszlopos fúrógép, csomagolási fóliahegesztők, bálaprés.

 A feldolgozásra kerülő óriási mennyiségű pehely és toll speciális tisztítása, szortírozása, töltő gépekhez továbbítás kritikus munkafolyamataihoz szükséges a porelszívó berendezés, tollcentrifuga kapcsoló szekrény, szivattyú, homlokkerekes hajtómű, ívszita, illetve a gyártás során a töltetbe esetlegesen belekeveredő, egészen apró fémforgácsok, szilánkok kíszűrésére alkalmas fémdetektor váltószekrény.

A cég IKT eszközállományát is fel akarjuk fejleszteni a megnövekedett pénzügyi, raktározási, gyártásirányítási feladatok megfelelő ellátására, ennek érdekében tervezünk beszerezni számítástechnikai eszközöket (8 db laptop a hozzájuk csatlakozó háttértárolókkal, bővítményekkel, perifériákkal)

 Hazai is külföldi partnereink, a néha meglepően nagy  számú küldöttségek megfelelő fogadására alkalmas szociális épületet, tárgyalóhelyiségekkel szeretnénk kialakítani a  mezőkovácsházi telephelyünkön lévő egyik régebbi gazdasági kiszolgáló épületben. A felújítási munkák fontos része a 187 négyzetméteres  épület víz- és fűtésrendszerének korszerűsítése,   50 nm összfelületű külső fa nyílászárók cseréje, födém és padlószigetelése , homlokzati hőszigetelés 141 nm-en, a beltéri világítás energiatakarékos izzókra cserélése, árnyékolók beépítése, szaniterkonténer vásárlása.

 A beruházás eredményeként előállított új termékekhez jelentős többletérték társul, hiszen a termékpálya vertikum energiafelhasználása hatékonyabbá, környezetkímélőbbé válik, valamint a megnövekedett termelési kapacitás hatására magasabb hatékonyságot érhetünk el. Többlet-értéket jelent, hogy az előállított pehely magasabb minőségű, értékű lesz, illetve, hogy több megrendelést tudunk elvállalni a magasabb szegmensből is, mivel a tömegtermelést a gépek kiszolgálják. A projekt révén a termelési értékláncban is előrelép vállalkozásunk, piaci részesedésünk tovább növekszik. A projekt munkahely megőrző hatása is érvényesül: a folyamatosan növekvő mennyiségű megrendeléseinket a modern, kibővült gépparkkal is csak úgy tudjuk teljesíteni, ha az új szabó-varró munkaállomásokra, párna/paplantöltő gépsoraink mellett, a kibővült logisztikai munkakörökben növeljük a foglalkoztatotti létszámot. Ennek érdekében a beszerzések után beindítjuk a két műszakos munkarendben történő termelést is.

 

 

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00210

Kedvezményezett neve: HUNGÁRIA PEHELY Kft.
Projekt címe: A HUNGÁRIA PEHELY Kft. kapacitásbővítő beruházása
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00210
Szerződött támogatás összege: 45 790 952 Ft
Támogatás mértéke: 30%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.14.
Projekt tartalmának bemutatása: A projekt során egy teljesen automatizált paplan- és párnatöltő gépsor, csomagológép, termoolaj rendszer, tollkeverő gép, ipari varrógépek kerülnek beszerzésére a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása mellett.

A vállalkozás eddig is nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlesztésre, a korszerű berendezések beszerzésére. A projekt keretében beszerzésre kerülő műszaki gépek és berendezések a legjobb technológiát képviselik és szervesen kapcsolódnak a meglévő technológiai folyamatba. A piaci pozíció megszilárdítása, valamint az új piacok megnyerése érdekében további fejlesztések szerepelnek a tervek között, ezeket elsősorban a megnövekedett termelékenységből eredő nyereség visszaforgatásával lehet finanszírozni. A beruházás eredményeként előállított új termékekhez jelentős többletérték társul, hiszen a termékpálya vertikum energiafelhasználása hatékonyabbá, környezetkímélőbbé válik, valamint mintegy 30%-kal megnövekedett termelési kapacitás hatására magasabb hatékonyságot érhetünk el.

Többlet-értéket jelent, hogy az előállított pehely magasabb minőségű, értékű lesz, illetve, hogy több megrendelést tudunk elvállalni a magasabb szegmensből is, mivel a tömegtermelést a gépek kiszolgálják. A projekt révén a termelési értékláncban is előre lép vállalkozásunk: az előállított termékek (párnák, paplanok, pehely) előnyösebb paraméterekkel rendelkeznek, magasabb minőséget képviselnek, az eddig gyártott termékek olyan variációi jönnek létre, ami a vállalkozás kínálati palettájának szélesedését eredményezi.